SADECE SEVGİ İSTİYORLAR
Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde devlet koruması altında yaşayan çocukları ve gençleri iftar sofrasında misafir etti.
Vali Yazıcı’nın ev sahipliğindeki iftara, Balıkesir’de bulunan sevgi ve çocuk evlerinde kalan 140 çocuk ve genç katıldı.
Gerçekleşen etkinlikte çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ersin Yazıcı, çeşitli vesilelerle bir araya geldikleri sevgi evlerinde kalan çocuklarla bu kez Ramazan ayında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
BALIKESİR’DE, KOCAMAN BİR AİLENİZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN
Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Yazıcı,”Balıkesir’de, kocaman bir aileniz olduğunu unutmayın. Sırtınızı dayayabileceğiniz, güçlü bir devletiniz olduğunu, aklınızdan hiç çıkarmayın.”dedi.
HER ZAMAN HER FIRSATTA YANLARINDAYIZ
Vali Ersin Yazıcı Balıkesir’de göreve ilk başladığı gün: “Devletin ilgi ve desteğine daha fazla muhtaç olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla, kimsesiz ve yetim çocuklarımızla, biçare kadınlarımızla, engelli ve yaşlı insanlarımızla öncelikle ve yakından ilgileneceğimizi özellikle belirtmiştim.” dedi.
SADECE SEVGİ İSTİYORLAR
Sosyal devlet anlayışının temelinde insana sahip çıkmanın yattığını dile getiren Vali Yazıcı, “Biz Valilik olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Çocuklarımız bizim yarınlarımız, onlar mutlu olduğunda biz daha çok mutlu oluyoruz. Çocuklar, bizim geleceğimiz. Bu çocuklar milletimizin bizlere emanetleridir. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın toplumsal hayata katılımlarını sağlıyoruz. Bütün çabamız bu çocukların daha iyi şartlarda yetişmesini sağlamak ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarına katkıda bulunmaktır. Onların topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu çocuklara sadece sevgi vermemiz yeterli. Çünkü diğer her ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor.” diye konuştu.
İSTEK VE TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Çakar’ın da iştirak ettiği iftarda, çocuklar ve gençler de istek ve taleplerini dile getirdiler.